Grimsbu Turistsenter

Grimsbu Turistsenter er plassert like ved Rondane og Dovrefjell.
Grimsbu er et tettsted i Folldal kommune, som ligger lengst nord i hedemark fylke.
Vi tilbyr overnatting i hytter og motellrom, vi har campingplass med muligheter for overnatting med campingvogn, bobiler, compicamp og telt.

Vi har butikk, kafeteria, lekeplass, mini bilbane, gravmaskin, sanitæranlegg, badstue, trimrom, solarium og tørkerom for og nevne noe. Les mer om dette under fasiliteter.

Fjellene rundt folldal har mange spennende opplevelser å by på. Tur terrenget er variert fra rolige og familievennlige fjell-landskap til mer utfordrende fjelltopper. Hvis man ikke vil gå kan man alltids ta seg en sykkeltur.

Fiske mulighetene som er hos oss er mange og varierte. De er fiskemuligheter for alle, fra førstegangs fiskere til den proffe fluefiskeren. Rett bak turistsenteret renner Kakela som er en ypperlig elv for barn som vill lære seg og fiske. Ved stormoegga har vi 7 tjern med øret og røye. Ved kroktjønna er det laget egne brygger som er tilrettelagt for rullestolbrukere.

I de store elvene i folldal som folla og Grimsa. er det øret og harr. Elvene har lange stiller,dype kulper og stryk. Fiskemulighetene i elvene passer for alle typer stang fiske, der Folla og grimsa renner sammen er et perfekt sted for fluefisker. Fiskekort, fiskeutstyr og agn får du kjøpt hos.

Det finnes rikelige med muligheter for å ta seg en padletur i Folldal.
Rolige turer på de nærliggende tjern eller de rolige partiene av elva. En padletur er en svært fin måte å oppleve naturen på. Man lar naturens krefter føre seg nedover, stopper for å raste før man flyter videre.
Barna vil elske denne måten å se naturen på.

Elven har også flere stryk og partier for de mer kyndige elevpadlere. Som moskaret i folla og Einunna fra markbulidammen til Einunna-kraftverk.
Kanoer, kajakker og utstyr kan dere selvsagt få leid hos oss.

Les mer om dette under aktiviteter.

Velkommen skal du være!Opplevelsene og mulighetene er mange og kan ikke formidles særlig godt via Internett. Vi håper du tar turen innom og får en skikkelig fjellopplevelse for deg og din familie.

Grimsbu Turistsenter er svært familievennlig, men passer også godt for unge folk såvel som for jegere i jaktsesongen. Fluefiskere i sommermånene og isfiskere om vinteren.

Folldal har en enorm natur. Med Rondane og dovrefjell nasjonalpark som nærmeste nabo er natur opplevelsen og utsikten upåklagelig.

Aktivitetsbedriften Grimsbu Fritid vil ta deg med på ekstremsports aktiviteter i folldal. Av aktiviteter kan vi nevne klatring, elvepadling. elvekajakk, rappellering og tyrolertravers. Aktivitetene vil foregå utendørs i den ville og urøte naturen rundt Rondane og dovrefjell.
Les mer om dette under aktiviteter.

Av Overnattingsmuligheter i Folldal har Grimsbu Turistsenter hytter med og uten dusj og motellrom, enkle og doble motell rom. vi har campingplass med muligheter for overnating med campingvogn, bobiler, compicamp og telt.
Les mer om dette under overnating.

Fakta om Folldal.

Folldal kommune har omkring 1600 innbyggere og har et areal på 1275 km².
Folldal kommune har landets høyest beliggende kommunesenter. 713 meter over havet.
Folldal, kommune på Norges tak, mellom Dovrefjell og Nord-Østerdal.
Kommunen ligger mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen. ligger i et naturskjønt område, med panoramautsikt til Rondane.
Folldal preges av storslått natur med fjell og vakre seterdaler.
Rondane Nasjonalpark i sør og Dovre nasjonalpark med Snøhetta
Einunndalen er Norges lengste sæterdale. Det er det fortsatt sætrer som er i aktiv bruk om sommeren.
Folldal er en av kommunene i Norge med minst nedbør. Her har vi stabilt innlandsklima med lite nedbør og mange soldager.
Nesten halvparten av kommunens areal er vernet gjennom landskapsvernområder og nasjonalparker.
Det er rik anledning til å utøve jakt, fiske og friluftliv . Om vinteren finnes det et vidstrakt løypenett for ski aktiviteter.
Folldals området har også mange interessante spor etter siste istid, så vel som fra de første fangstkulturene.Hovedsiden- -Index- -Sitemap